Genel Duyurular
27.02.2019

Bölümümüz tarafından gerçekleştirilen “Havacılığın Geleceği ve Yönetimi Arama Konferansı”

Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından bu yıl düzenlenecek olan IV. Uluslararası Havacılık Konferansı (INTAVIC-2019)’na yönelik, 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde, Ankara’da “Arama Konferansı” gerçekleştirildi.

“Havacılığın Geleceği” temasıyla, “Havacılıkta Hakim Akımlar”, “Havacılıkta Mevcut Durum” ve “İdeal Havacılık İşletmeleri Özellikleri” gibi başlıklarla birlikte tüm konuların tam bir beyin fırtınası şeklinde tartışıldığı “Arama Konferansı” gerçekleştirildi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman AKBULUT önderliğinde, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile birlikte DHMİ, SHGM, TÜBİTAK, ODTÜ, Türk Hava Kurumu, THK Teknik A.Ş. TALPA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Hava Yolları, SunExpress, Pegasus, Savunma Sanayi Başkanlığı, TAI, Roketsan, TAV, UNESCO, Aselsan, SAHA İstanbul ve TRT gibi önemli kuruluşların temsilcileri de “ortak akıl” yaratmayı amaçlayan toplantıya katıldı.

22 Şubat Cuma günü saat 09.00’da başlayan konferans 23 Şubat Cumartesi günü saat 18.00’de sona erdi. Konferansta, katılımcılar tarafından havacılık sektöründeki durum, havacılık sektörünün gelişimi ve geleceği, ülkemiz ve dünyada yükselen akımlar, sektörde gelecek planına uygun olarak yapılması gerekenler ve Havacılık Yönetimi Konferansı’nda yer alabilecek diğer konu başlıkları üzerine tartışmalar gerçekleştirildi.

Konferans, dünyada ve Türkiye’de katılımlı yöntemler konusunda yüzlerce kurum ve kuruluşla uygulama gerçekleştirmiş olan Prof. Dr. Oğuz BABÜROĞLU moderatörlüğünde gerçekleşti.

Arama Konferansından çıkan başlıklar 18-19 Ekim 2019 tarihlerinde planlanan IV. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı (INTAVIC 2019)’na temel oluşturacak ve konferansta kamuoyu ile paylaşılacaktır.